Старши треньорът на Спартак Плевен Дарин Великов не скри радостта си след спечеленото трето място в турнира за Купата на България. Специалистът заяви, че се радва, че работи „в един бял клуб” и обеща още през следващия сезон Спартак да се бори за титлата в баскетболното първенство.

„Доволен съм от нашия отбор, гордея се с тези момчета. Радвам се, че работя в един бял клуб, чист клуб, в който няма грандоманщина. Момчетата направиха всичко, дори надскочиха себе си”, заяви Великов. „Вчерашният мач ни тежеше, но го превъзмогнахме и доказахме, че всеки в България трябва да се съобразява със Спартак Плевен”.

„Дълго време нашият отбор не бе вземал медал. Това, което исках, бе постигнато с този турнир. Показахме, че един трудолюбив отбор, без звезди и без голям бюджет, може да играе голяма роля в нашето първенство. Вчера ако имахме зала за 5000 щяхме и нея да напълним. Отново сме фактор в българското първенство, много хора заслужаваха това трето място. Няма да крия от вас, че мислех, че ще сме на финала. Ние сме единственият отбор с 3 тежки мача за 3 дена, а някои играха с Тутракан, Сунгурларе и разни такива отбори. Доказахме, че сме отбор, това за мен е най-важното”.

„Следващата ни цел ще е още по-голяма, ние сме хора, които няма да се предадат,. Спартак Плевен ще е там, където е бил през годините. Сигурен съм, че ако подобрим организацията и финансирането, нашият отбор още догодина ще се бори за шампионската титла. С този турнир показахме, че сме конкурентноспособни на другите отбори. Това е плод на един огромен труд, всички заслужават много повече”.

Относно формата на турнира, Великов коментира: „Не съм доволен от новата форма на турнира, не може да играеш 1/4-финал и 1/2-финал след 16 часа. Ние попаднахме в такъв жребий, че срещнахме първите три отбора в класирането. За 3 дни в продължение на 60 часа ние сме изиграли 3 тежки мача. Облагодетелстваха се други отбори”.

За скандала между Румен Петков и Петко Маринов след петъчния полуфинал между Спартак и ЛукОйл Академик, спецът заяви: „Не съм присъствал, чак късно снощи разбрах, но познавам Румен добре и му вярвам”.