„Изключително съм доволен, защото отборът ни имаше огромни проблеми през последната седмица. Имаше напрежение от няколко загуби и много контузени. Радвам се, че момчетата показаха за пореден път характер и доказаха, че са мъжкари”, заяви треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов след снощния успех в Балканската лига и добави:

„Тази победа е най-вече за тях, състезатели като Роб Престън и Илия Станков, които сами пожелаха да играят. С много тежка контузия Роб рискува да играе, а Илия Станков, който от няколко дни не беше ставал от леглото също взе участие. По-тежка се оказа контузията на капитана Хрисимир Димитров, но пък момчетата се мобилизираха много повече. Пак повтарям – тази победа е за тях.”

Спартак Плевен посреща шампиона ЛукОйл Академик в събота в поредния кръг на Националната баскетболна лига.

„Хриси 100% няма да може да вземе участие и в мача в събота. Днес на тренировката имаше проблеми и с Роб Престън, и с Илия Станков след снощния мач, но се надявам до събота да подобрят своето състояние. Дяковски се контузи на последната тренировка преди двубоя и той не взе участие. При нас проблемите колкото са повече, повече ни амбицират и се показахме на високо ниво като отбор”, заяви Великов и коментира още за развитието на ситуацията в Балканската лига:

„Не очаквах само загубата на Левски в Белград. Очертава се отборът на Стяуа, който вече е с две загуби да не направи нещо сериозно, но останалите отбори са равностойни и до последно няма да се знае кой продължава. Надявам се Спартак Плевен да е сред тези, които продължават. Вчера беше рубикон за нас. Шансовете ни щяха да намалеят, но сега още сме в играта, въпреки че е много рано.”