Старши треньорът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов и цялото ръководство на плевенския клуб приема като едно голямо предизвикателство завръщането на тима в евротурнирите. Спартак Плевен ще е единственият български мъжки отбор в Еврокупата на ФИБА и очаква своя жребий на 5-ти август.

„Беше крайно време да се върнем в Европа. Знаем, че ще ни е много трудно, но за град Плевен и хората, които ни спонсорират е важно да се върнем на европейската сцена. Прави се и ремонт на залата и въобще работим в много направления”, сподели Великов.

Наставникът коментира още, че клубът не си поставя някакви извънредни високи цели. „Не искаме да се изхвърляме. Хубаво ще е да попаднем в групите след първоначалните елиминации. Ще вземем няколко играчи на проби, защото имаме нужда от попълнения. Не става въпрос за американци. Най-вероятно сърбин, а и един поляк. Следим и български състезатели. Търсим плеймейкър и център. Беше време да направим промени в отбора”, заяви още Дарин Великов, който добави, че бъдещото участие на Спартак се приема изключително добре в града: „Хората сякаш са се запалили повече от нас и отговорността ще е голяма, но спортът не е самоцел – той е именно за феновете.”