Състезателката на Дунав Русе Даниела Петева е първата носителка на приза баскетболистка Номер 1 на месеца в анкетата на Пресклуб България и BulgarianBasket.com, като заслужи отличието за февруари. 20-годишната баскетболистка прави изключително силен сезон и се превърна не само в любимка на русенската публика, но и играе важна роля в схемата на треньора Георги Божков. Русенката има този сезон 29 изиграни срещи за Дунав Еконт с коефициент 14,7 и допринесе особено много отборът й да спечели първата Купа на страната.

„Благодаря за наградата. Това означава много за мен. Разбира се зависи и от моя треньор, който ми дава шанс за изява. Мисля, че трябва да продължавам да го радвам – него и отбора. Нашата цел не е само добро представяне, а и титлата на България. Вече пет години съм този клуб. Към всички отбори гледаме с респект. Трябва да уважаваме съперника и може би затова ги побеждаваме така. Както всеки играч иска да е на високо ниво, така и аз. В момента мисля, че тимът ни е най-добрият в България. Уча се опитните в състава”, коментира Даниела Петева.

Тя заслужи и похвалите на треньора Георги Божков: „В спорта, случайни неща не се случват. Даниела тренира по изключителен начин. Сериозна и концентрирана е във всяка тренировка. Тогава идват резултатите, а те идват доста рано за нея, защото тя е от малкото момичета на тази възраст, която има решаваща роля в тима си. Сигурен съм, че ще е важна част и от националния тим. Сигурно за нея ще е голяма мотивация сега да седи до такъв баскетболист като Аарън Харпър.”

За амбициите на Дунав в шампионата на страната Божков заяви: „Тази година има два тима с малко повече възможности, откъснали се малко от другите. Смятам, че ще има тежки полуфинали и който ги изиграе по най-добрия начин, то ще има шанс и на самия финал. Има сериозна конкуренция и тя не ти дава възможност да се отпуснеш."