Даниел Димитров ще изведе утре Евроинс Черно море срещу Суислайън Таково в мач от Балканската Еврохолд лига. Срещата е с начален час 17:30 и се играе в ДКС във Варна.

Новият треньор-сърбинът Предраг Баднярович, който се забави заради визови проблеми, се очаква да пристигне тази вечер в морската столица ще наблюдава мача от трибуните и да се запознае по-обстойно с качествата на наличните състезатели. Вече е ясно, че Даниел Димитров ще бъде асистент на Баднярович.

При победа утре варненци запазват сериозни шансове да се класират в следващата фаза на турнира. “ Опрени сме до стената След загубата от Раднички в Сърбия си усложнихме нещата . За да се класираме трябва да спечелим минимум една победа и то тя да е в Румъния, или да постигнем 2 победи в групата без значение срещу кого. Искам да покажем повече характер”, коментира Даниел Димитров.

Съперникът Суислайън Таково, който е лидер в сръбското първенство и вече се е класирал за финалите в Балканската лига разчита на много агресивна защита. Средната възраст на състезателите е 27 години. Имат добри външни състезатели и централни нападатели .

Отборът прави средно по 50 атаки на мач, като печели срещите си основно в последната четвъртина. Играта на тима се върти около опитния плеймейкър Саша Осоколич. Варненци пък се надяват да изкарат сериозен жокер в лицето на американеца Брайс Шелдън, за когото очакват днес да получи работната си виза.