Старши треньорът на баскетболния Евроинс Черно море Даниел Димитров изрази увереност, че тимът ще се представи достойно в новия шампионат при мъжете и във второто си участие в Балканската лига.

„Предвид това, че тотално подмладяваме отбора и нямахме много време за селекция, трябваше да изберем верните хора, покрай които да израстват младите състезатели. Мисля, че с привличането на Ерик Уеб, Павел Веселовс и Крум Дойчинов запълваме празнините, които имаше в състава като постове. Силно се надявам да сме по-силни и да се представим достойно в първенството. Миналата година се върнахме в евротурнирите, радвам се, че и тази година ще сме част от Балканската лига. Дано да извлечем максимума от това участие. Школата на Черно море наистина работи. Неминуемо това дава резултати. Тази година ще даваме шанс на младите състезатели. Желанието им да се докажат е голямо, но предстои много работи и труд, за да израснат като играчи”, коментира за Гонг Димитров.

Варненци пътуват за силен подготвителен турнир в Македония следващата седмица. „В сряда пътуваме и ще преспим в София. Участват домакините от Фени Индустри (Кавадарци), Вардар (Скопие) и Рилски спортист. Това ще са ни първите контроли и пълен състав, няма да имаме играчи на проби”, допълни още наставникът на Черно море Даниел Димитров.