Старши треньорът на баскетболния Евроинс Черно море Даниел Димитров заяви, че тимът му се намира там, където му е мястото с класирането си на полуфиналите на вътрешното ни първенство. Варненци отстраниха Ямбол след успех в третия двубой с 81:69 точки.

„Нервен мач, нормално за трети мач в четвъртфиналите. Започнахме добре, но после играхме лошо в защита до 20-та минута. Коригирахме това на почивката. В тези мачове, този който покаже повече желание и характер, успява. Създаде се добра атмосфера за баскетбол, защото имаше много фенове и мисля, че Черно море се намира там, където му е мястото. Има още какво да се желае. Всеки се старае, но не може да решаваме някои миниситуации”, коментира Димитров.

Колкото до предстоящите срещи с Левски на полуфиналите, които стартират в събота Даниел Димитров каза: „Ще ни е от полза, че Левски от мача си с ЛукОйл не е имал двубой с нервно напрежение, каквито бяха нашите с Ямбол. Може би ще сме освободени психически. Ние не сме фаворит, както в серията срещу Ямбол. Всичко може да се случи. Ние ще се борим докрай. Дано да станат хубави мачове и публиката да остане доволна. Сигурен съм, че баскетболът ще спечели от тези мачове.”

За раздялата с американския баскетболист Брайс Шелдън наставникът на Черно море заяви: „Мога да коментирам само, че замина за Америка по семейни причини и не сме коментирали неговото връщане. От човешка гледна точка той трябва да е до семейството си, защото знам, че майка му два пъти е била в кома преди той да замине.”