Вицешампионът Евроинс Черно море се оказа най-активният тим на пазара около новогодишните празници. След като привлече македонския национал Димитър Мираковски, варненският клуб анонсира днес нов играч в лицето на центъра Гари Уеър, а също така ще изпробва уменията и на босненеца с канадски паспорт Игор Бакович. Старши треньорът на тима Даниел Димитров даде кратко интервю за bulgarianbasket.com, в което разказа за попълненията и подготовката.

„Всички българи са налице, Димитър Мираковски пристигна и тренира вече с отбора. Ерик Уеб се връща утре и подновява тренировки. Чакаме новия американец Гари Уеър да пристигне във вторник, на 5-ти януари. Той остава при нас до края на сезона. Водехме преговори за завръщането на Атила Дос Сантош, но месец и половина го чакахме да пристигне. Все пак мисля, че за него е чест да играе за Черно море и не може да ни разиграва така. Затова се спряхме на Гари Уеър, който е играл заедно с Джо Кенърли в унгарския Дебрецен и има по-добри показатели от него. Всичко с него се разви в последния ден на старата година и постигнахме договорка да играе за Черно море. Междувременно на проби ще дойде и босненец с канадски паспорт – Игор Бакович, също на позиция 5, който е играл за последно в Германия”, каза Даниел Димитров. „В същото време освободихме Павелс Веселовс, който не успя да се адаптира добре и бе пълно разочарование с представянето си до момента.”

Очевидно е, че селекцията на Евроинс Черно море ще бъде предпоставка за по-силно представяне във втората половина на сезона и съответно Димитров бе оптимистично настроен за остатъка от шампионата:

„Ще гоним място в четворката на този етап от НБЛ и по-добър жребий в турнира за купата, докато в Балканската лига целта ни е по-предно класиране и съответно по-лек съперник на четвъртфинал. Съответно това ще ни даде възможност да гоним влизане във финалната четворка на този турнир. Но целта ни е да налагаме младите, което е факт и през този сезон за отбора на Черно море”, допълва наставника.

Димитров определя гостуването на Черноморец в Бургас идната събота като много важно и добавя: „Победа в този мач ще ни даде възможност да гоним третото място в класирането, имаме по-добри показатели в преките двубои с Рилски спортист и Балкан, а Ямбол трябва да победим с повече от 5 точки у дома. Готвим се във Варна идната седмица и пътуваме за Бургас в деня преди мача. Правим всичко възможно новите баскетболисти в тима да бъдат уредени още за това гостуване в този следващ кръг, но не е сигурно дали това ще се случи”, завърши Димитров.