„Дължим победата на изключителното желание за победа и на изключителното себераздаване на абсолютно всички играчи, които взеха участие днес”, отсече старши треньорът на баскетболния Черно море Даниел Димитров след успеха на варненци над шампиона ЛукОйл Академик в третия двубои от финалния плейоф при мъжете.

„Всички се стараха. Това е богатството на един отбор, когато някой избухне, а днес Сантош избухна, но аз мисля, че абсолютно всички, които взеха участие, имат шанс да вземат приза за най-полезен играч. Просто трябва бързо да забравим и да се готвим за утрешния мач. Продължаваме да се борим. Съжалявам, те са сложили шампанското да се изстудява, дано да се спука до 5-ти, когато имаме, надявам се още един мач”, добави още Димитров.

„Прекалено бързо някои си приготвиха шампионските фланелки. Наистина, те са фаворити и аз се радвам, че на днешния празник, когато много българи са дали живота си за свободата на България, ние успяхме да се преборим с един по-силен противник. Няма невъзнаграден труд. Ние се борим цяла година, минахме през много трудности. Отбор не се изгражда лесно и аз се радвам, че се вадим от много тежки ситуации с изключително желание и с характер. А когато вярваш, ти се получават по-лесно нещата. Не спираме да вярваме и важно е да не спираме да се борим”, коментира за Гонг Даниел Димитров.

Серията продължава утре от 17.30 часа в зала „Христо Борисов” във Варна при резултат 2-1 в полза на „студентите”.