Евроинс Черно море постигна първа победа като гост за сезон 2009/10, след като, макар и трудно, надигра Черноморец в Бургас с 98-92. Старши треньорът на тима Даниел Димитров изрази пред BulgarianBasket.com задоволство от показаното, особено през второто полувреме от мача и гледа с оптимизъм за предстоящите битки на отбора

Как мина срещата в Бургас?

„Много труден мач, повече искахме победата през второто полувреме и заслужено победихме. Силно играхме в нападение, може още да се желае в защита. Важно е, че спечелихме и сега се намираме в добра позиция в класирането. Сега гледаме напред към следващото изпитание, в сряда от Балканската лига с Металац във Валево.”

Как се представиха новите попълнения на тима – Димитър Мираковски и Гари Уеър?

„Отличен дебют на Димитър Мираковски, изигра много силно второ полувреме и вкара 16 точки само в последната част. Ако гардовете бяха играли така и през първото полувреме, щяхме да водим с 10-15 точки още на почивката и щеше да бъде по-лесно. Гари Уеър не се представи добре. Той е тотално извън кондиция, но това е нормално след като 7 месеца не е играл. Трябва да сме малко по-търпеливи към него и да се надяваме колкото се може по-скоро да влезе във форма. Относно босненеца Игор Бакович – доволен съм от представянето му до момента, но все още не сме взели решение дали да го оставим.”

Каква е ситуацията във временното класиране на НБЛ?

„Всичко е в наши ръце и зависи изключително от нас след като вече сме трети. Рилски спортист обаче дръпна с тези две победи над Лукойл Академик и Левски, а Балкан все още има шанс благодарение на победите си навън до момента. Все пак смятам, че нашите шансове да попаднем в четворката са доста добри.”

Гостувате на Металац Валево в сряда, кога пътувате и имате ли информация за съперника?

Пътят ни ще бъде разделен на две. Тръгваме утре за София, където вечерта ще тренираме и ще преспим. След това във вторник сутрин пътуваме за Валево, където имаме планирана тренировка във вторник вечер. Срещата е в сряда, а там играем с един сериозен съперник. В момента гледам, че са победили в дерби мач от сръбската лига Пролетер на Саша Топчов с 92-86 и делят първо място в класирането с Борац Чачак и ОКК Белград.”

Труден мач, но ще гоните победата.

„Нужно ни е сработване, все пак имаме двама нови състезатели и ще ни отнеме малко време да придобием нов игрови облик. Мисля, че имаме добри шансове за победа, ще бъде тежко, но гоним победата. Дано победата като гост над Черноморец в Бургас да ни даде нужното самочувствие, че можем да побеждаваме и навън. Иначе трябва да слагаме табелка ВАРНА до шофьора на автобуса всеки път, когато напускаме града. Но това ва рамките на шегата, хубаво е, че вече счупихме каръка. Най-вероятно отново ще бъдем без Васил Кьосев.”