Старши треньорът на Черно море Даниел Димитров бе много разочарован от играта на своя тим срещу Левски днес. „Моряците” отстъпиха с 26 точки у дома, отбелязаха само 58 точки, като не показаха никакво желание за игра.

Запитан дали това е най-тежката загуба на Черно море този сезон, Димитров припомни, че при предишното поражение от Левски отборът му е реализирал само 56 точки. Младият специалист обаче обясни, че разликата между двете срещи е била много голяма: „Психологията на двата мача е съвсем различна, защото тогава имахме шансове да се утвърдим на второто място. Ако тогава е имало напрежение, днес не би трябвало да го има.”

„С тази игра не виждам срещу кого ще спечелим, но ако бием в Самоков, и бием Сливен, сме трети,” каза още Димитров.

Наставникът бе попитан дали в щаба на „моряците” е бил разглеждан въпроса да се играе само с български баскетболисти, тъй като чужденците разочароват. „Минавало ми е през ума да играем само с български състезатели, но нали взимаш чужденец и му плащаш, за да играе. Чужденците трябва да са водещи. В такава ситуация, в каквато сме изпаднали, не можем да минем през тях. Те имат някакви качества, но това, че се сблъскват за първа година с европейския баскетбол, им изиграва лоша шега,” обясни бившият баскетболист.

Той добави, че е особено притеснен от играта на своя тим в защита: „Отборът явно не е във форма, но по-стряскащо е поведението на играчите. Ако не си във форма, си личи в нападение, но в защита…Говорим цяла година за елементарни неща, за А и Б-то на баскетбола. Когато винаги някой заспива, какво да направим?!”

На въпрос как гардът на Левски Асен Великов успя да овладее толкова много борби под коша, Димитров каза: „Аз го обяснявам с желание. За да ти вземе някой борбата, има по-голямо желание от теб. Там е един на един и се показва характерът на състезателите.”

Даниел Димитров завърши:„Хубавото е, че колкото повече губиш, толкова повече шансовете се увеличават. Напрежението пада. Ти си професионалист, занимаваш се с баскетбол, три часа на ден ти е работното време. Никой не го интересува какво правиш цяла седмица, трябва да се покажеш в събота. Спортът е създаден да радва хората, когато и това не можеш да направиш, явно са си объркали професията. Напрежение веднъж, напрежение втори път, когато си професионалист, би трябвало да можеш да свикнеш с това напрежение.”