„И двата отбора заслужават да играят финал, но за съжаление не сме футбол, а баскетбол и някой трябва да победи”, заяви наставникът на баскетболния Евроинс Черно море Даниел Димитров след като отборът му изравни полуфиналната серия след втори успех над Левски с 93:87 точки.

„Днес постигнахме успеха по-убедително от вчера. Може би това се дължи на ентусиазма от последните минути вчера, който продължи и днес с малки изключения в по-колебливата първа четвърт. През второто полувреме бързо вдигнахме разликата и последните 4-5 минути дори малко спряхме да играем. Нямам обяснение за това, не сме давали такива указания. Но нека и по-младите да обгарят в битките, защото пак казвам, че в тази серия всеки има своята роля и всеки играч е важен. Виждате, че и днес Васко Кьосев се включи във важен момент и вкара тройки. Тихомир Желев игра добре в защита”, каза Димитров пред Гонг след победата в зала „Христо Борисов”.

„Имаме още резерви, дано да ги разгърнем в петия мач. Петият мач няма да има нищо общо с вчерашния и днешния. Ние ще се борим до край и хубавото в тези плейофи е, че от мач на мач израстваме. Никой не вярваше, когато Левски поведе, че ще стигнем до трети мач, но се радвам, че излизаме от тежки ситуации. Надхитрянето свърши. Радвам се, че се получи празник за варненската баскетболна общественост. За мен и двата отбора заслужават да са на финал”, допълни още старши треньорът на Черно море Даниел Димитров.