Старши треньорът на Черно море Даниел Димитров не изпадна в голяма еуфория след спечелването на бронзовите медали от момчетата му на Купата на България. Въпреки успеха с 90:88 над Балкан, младият наставник запази обичайното си хладнокръвие, и сподели: „Балкан е доста неудобен противник за нас.”

Според Димитров, запитан вчера дали има нужда от мачове за третото място на турнирите за Купата, все пак има такава:„Днешният мач, щом е предизвикал такъв интерес, значи има нужда от него. Днес играхме с различно настроение в нападение. Много ме зарадва представянето Александър Янев, което бе на много високо ниво.”

„Успяхме срещу Балкан, защото за мен най-стойностният им играч е Иван Лилов, а след влизането на Симеон Ценов за нас, той бе неутрализиран,” разкри същността на успеха той.

„Бяхме в по-тежък психологически момент, тъй като играта ни в предишните два мача не ни задоволяваше. Не сме говорили нещо по-специално с лидерите на отбора след полуфинала, просто им казахме да излязат и да покажат поне част от възможностите си. Вчера те бяха други хора. В спорта е важно колко бързо можеш да се вдигнеш след загуба,” каза още Димитров.

„Силно се надявам този успех да ни помогне за по-добро представяне и тепърва. Проблемът при нас е непостоянството. Ние започнахме сезона с един състав, след това го променихме, а през февруари добавихме и Хриси Димитров към него,” добави Димитров. „Но сега ще забравим, че сме станали трети, и ще мислим само за предстоящите мачове от Балканската лига срещу ОКК Белград.”

„Надявам се тази победа в малкия финал да подейства като допинг, защото по-добър допинг от победата няма,” завърши Даниел Димитров.