„Борихме се докрай, което е положителното. В такъв мач, с много напрежение, допуснахме много елементарни грешки, при които те ни отбелязаха лесни кошове, те са много опитен отбор. Мисля, че мачът го решиха хора, които влязоха от втора позиция – Мийович и Христо Николов, те ни прекършиха психически,” заяви старши треньорът на Евроинс Черно море Даниел Димитров, след като отборът му загуби финалната серия в НБЛ с 1-3 победи.

„Честитя титлата на Лукойл, не искахме да свършим днес, но това е спортът,” философски отбеляза младият специалист.

На въпроса, дали би останал като треньор в Черно море, Димитров каза:„Тези неща ги решава ръководството. Аз съм благодарен на хората с които работя, имам възможност да се развивам, и отборът израсна. Преди мача в Самоков не ни брояха за четворката, после играхме добри плейофни серии, никой не мислеше, че ще сме на финал. Мисля, че и на Лукойл не им беше лесно. Днес имахме огромно желание да спечелим, но не се получи. Вчера изразходвахме и повече физически сили”.

„Борихме се, но това е спорта. Не сме футбол, единият трябваше да победи,” завърши Даниел Димитров, който изведе Черно море до сребърните медали в баскетболното първенство при мъжете.