Баскетболистът Йордан Бозов напуска ЦСКА в посока Испания. Гардът избра втородивизионния Бургос с амбицията след година да заиграе в АСВ лигата.

Договорът на 28-годишния българин е за един сезон и вече е парафиран от клуба, а се очаква Бозов да сложи подпис утре. Така националът, който преди време носеше екипа на израелския Апоел Галил Елион ще получи втори шанс да се докаже в чужбина.

„Смятам, че това е правилното решение. LEB е много силна лига в Испания. Това е крачка напред за Данчо и възможност след един сезон да заиграе в АСВ. Мисля, че LEB и по-силна от израелското първенство и е най-подходящото място за него”, коментира агентът на Бозов от „ИнтерперформансисЙоргос Патапатиу, който обеща в близките дни да има още новини за български баскетболисти.

Трансферът на Йордан Бозов пък почти сигурно означава, че неговата приятелка – националката Теодора Петрова също ще облече екипа на испански клуб.

„Имаме интерес от 3-4 отбора. Преговаряме, но Теди още не е подписала. До края на месеца ще избере най-доброто място за нея”, потвърди Патапатиу.