Президентът на БК Черно море порт Варна Данаил Папазов в интервю за Дарик изрази увереност, че отборът ще бъде фактор в плейофите, а и в купата, независимо, че последните мачове варненци  ги загубиха и има какво да се доизглажда в представянето.

„Допреди няколко месеца нямахме отбор, а сега стъпка по стъпка изградихме доста сериозен отбор, който има още какво да се сработва и да се доизглажда като вътрешни връзки в самата игра. Надявам се през следващите месеци да се види истинското лице на Черно море порт Варна, защото хората, които привлякохме да играят и тези, които се завърнаха и са доста силни състезатели. Смея да твърдя, че ние ще бъдем фактор в плейофите, може би и в Купата”.

Папазов бе категоричен, че не правят трагедии от загубите. Според него слабостите в отбора се дължат на психична основа. „По –скоро имаме проблеми с психологията в колектива, отколкото с чисто спортно-техническите качества. Доста от младите състезатели при голямо напрежение, което се създава в определени моменти на срещите, като че ли губят връзка с реалността, тоест изпадат в паника. Това ще се промени с опита, защото те са млади момчета, иначе господ им е дал абсолютно всичко, с което трябва да станат добри професионални състезатели. Взехме решение след последния мач да не налагаме наказания, напротив ще продължим да гласуваме своето доверие на състезателите и се надяваме те да преодолеят тази мини криза, в която се намират в момента”, коментира още Папазов.

По темата с евентуално домакинство на Черно море порт Варна за купата и имали действително желание от страна на варненци  за това Данаил Папазов отговори така: „Аз имам много голямо желание да домакинстваме за купата, защото това ще бъде един много добър подарък към 100 годишнината на Черно море. По този повод на 3-и март започват празненствата и се надяваме купата да бъде един от гвоздеите на програмата”, добави още Папазов, който е и председател на ССК Черно море. В качеството си и на такъв той поясни, че кулминацията на предвидената програма по повод 100 годишнината ще 24 май. За тогава е предвиден коктейл в ДКС, като са поканени всички славни ветерани на Черно море от всички видове спортове. Подготвят се няколко интересни футболни срещи. Част от празничната програма ще бъде и плувният маратон.

Чуйте цялото интервю с Данаил Папазов в приложения звуков файл: