Старши треньорът на възроденият женски баскетболен отбор на Левски Стефан Михайлов разкри, че тимът му ще бъде подсилен от две класни състезателки – Наталия Топалова и Радостина Димитрова. Наталия и Радостина се подготвяха със „сините”, като първата чакаше да се разбере с бившия си клуб Дунав, за да може да подпише, а втората бе пред трансфер в чужбина. В крайна сметка обаче Топалова вече е подписала своя договор с Левски, а Димитрова ще стори това в следващите часове.

„Първата задача, която си поставихме, когато започна да се възражда женското направление, бе да се събере отбор, който да има облик, да е конкурентноспособен отбор. От началото на лятото започнахме с пет-шест момичета, а към днешния ден вече са 12. Проведохме нормално подготовка, предоставени са ни отлични условия на работа, и смятам, че сме готови да започнем участие в първенството,” сподели Михайлов на пресконференция преди началото на първенството.

„Целта е, освен да сме конкурентноспособни, с поведението си и с начина си на игра, и с работата си, да направим така, че този отбор да се развива, да расте нагоре,” обясни наставникът.

„Колективът е доста добър. Имаше мнения, че някои от момичетата, които застанат до други по-опитни състезателки, ще има конфликт, но това се оказа неправилно,” коментира още бившият баскетболист. „Играхме контроли с два отбори с по-малка класа, после играхме и с отбори, които ще бъдат наши конкуренти. Победихме във всички контроли, и миналата седмица се видя, че играем все по-добре и по-добре.”

„Наталия Топалова подписа договор с нас, в отбора е. В днешния ден предполагам, че и Радостина Димитрова също ще подпише,” завърши Стефан Михайлов.