От женския баскетболен тим на Берое разпространиха отворено писмо с редица въпроси към българската федерация по баскетбол.

Отворено писмо на БК Берое - Стара Загора до президента на БФБаскетбол, ръководството на БФБаскетбол и до БК Монтана 2003

Уважаеми г-н Глушков,

уважаеми дами и господа ръководни фактори в Българския баскетбол,

уважаеми колеги от БК Монтана 2003,

Спазвайки добрия тон, както през целия сезон до момента, бихме искали да изтъкнем няколко събития от последните дни и да поставим към Вас няколко въпроса, в чиито коректни отговори не се съмняваме:

1. Отказът на БФБ да се съобрази с искането на БК Берое – Стара Загора (и да приеме изцяло с позицията на Монтана 2003) да отложи с 24 часа мача от А група срещу Монтана 2003, въпреки че то беше внесено в срок и беше съобразено с Наредбата на БФБ за провеждане на ДП в А група – жени сезон 2017-2018 година

2. Защо групата състезателки от Монтана 2003 в женския национален отбор на България е останала с ден повече в Испания след евроквалификационната среща срещу домакините? Допуска ли се деление на състезателки в националния отбор и на какъв принцип се случва това – при положение, че към момичетата от БК Берое, например, подобно предложение не е отправено?

3. С оглед на горепосоченото, у нас логично се породиха въпросите: Има ли БФБ по-специално отношение към БК Монтана 2003 и негови представители? Чувства ли БФБ, че толерира в определени моменти БК „Монтана 2003“ и негови представители? и На какво се дължат положителните отговори на първите два въпроса, ако те все пак са такива?

С уважение,

ръководството на БК Берое – Стара Загора

Малко по-късно от Монтана отговориха на писмото на Берое, а отговорът бе разпространен от старозагорския клуб до медиите с думите:

"Прилагаме официалния отговор от страна на БК Монтана 2003 на нашето отворено писмо. Считаме, че в него не се дава отговор на въпроса защо групата състезателки от Монтана 2003 в женския национален отбор на България е останала с ден повече в Испания след евроквалификационната среща срещу домакините, а на момичетата от БК Берое е съобщено, че трябва да се приберат по-рано в България. Считаме, че от официалния отговор на БК Монтана 2003, чийто треньор е уважавания от нас г-н Стефан Михайлов, съвместяващ поста национален селекционер, не става ясно и допуска ли се деление на състезателки в националния отбор и на какъв принцип се случва това."

"Мило семейство, не е необходимо да се правят интриги и да се задават глупави въпроси. Предлагаме Ви във връзка с предстоящите мачове между БК Берое и БК Монтана да запазим добрия тон и отношения", е краткият отговор от Монтана 2003, като писмото е подписано от Петрана Петкова, изпълнителен директор на клуба.