Бразилският център Мурило Да Роса иска да напусне Лукойл Академик, тъй като е останал много разочарован от отношението на ръководството към него. На специална среща с шефовете на „студентите” пристигна мениджърът на Да Роса Арик Крайн, който трябваше да потуши скандала. Той обаче не е успял да убеди клиента си и по всяка вероятност двете страни ще се разделят още в следващите дни.

„Дойдох по поръчение на Макаби Тел Авив, чиято собственост е Мурило в момента. Той е даден под наем на Лукойл Академик до края на сезона. В момента Макаби Тел Авив нямат място за него в състава си, но искат да го имат догодина. За съжаление Да Роса е изключително недоволен и иска да си ходи. До момента той е получил всичките си пари от клуба, но има да получава солидна сума до края на май. Той ми обясни, че не желае да остане и няма претенции към парите от останалата част от договора му с Лукойл. Явно има сериозни причини, които го карат да напусне,” каза Арик Крайн за BulgarianBasket.com.

Бразилецът има контузия в глезена и отказа да пътува за Киев за последната среща на отбора от турнира за Купа УЛЕБ. Той започна сезона в Макаби Тел Авив, но по-късно бе преотстъпен на Лукойл Академик.

В досегашните си 15 мача с екипа на Лукойл Академик, Да Роса е вкарал средно по 13.0 точки и е хванал по 5.1 борби за средно по 20.3 минути на среща.