Президентът на Спартак Плевен Цветан Антов категорично отхвърли слуховете, че отборът се разпада и обяви за BulgarianBasket.com, че клубът е финансово обезпечен до края на сезона.

„Всичките спекулации около разпадането на отбора не отговарят на истината. Аз бях изненадан как някои медии много бързо ни отписаха и закриха отбора. Всичко това се случи, когато ние същия ден играхме контрола с Дунав 2007 в Плевен. Е, може ли отбор, който се разпада, в същия ден да играе и мач. И другите отбори освобождават играчи, ние не сме първите и единствени. Вярно е, че имаме финансови затруднения, но положението не е чак толкова трагично както бе описано”, каза Антов.

Относно напускането на двама от най-добрите баскетболисти на отбора, Антов заяви: „Хрисимир Димитров и Роб Престън имаха предложения от други отбори и с оглед на положението бе по-добре те да отидат. Но всички останали състезатели, включително и Джо Кенърли остават и ще завършат сезона при нас. Искам да уверя всички, че със средствата с които разполагаме ще приключим нормално този сезон и няма да имаме никакви затруднения. Проведох разговори с Роб и Хриси и ако догодина нещата се стабилизират и те имат желанието могат да се завърнат в отбора”, допълни президентът.

Антов отправи също апел и към феновете на Спартак: „Искам феновете на отбора и всички баскетболни хора в града да продължат да подкрепят тима. Ние направихме всичко по силите ни към този момент и искам всички да го разберат. Изпълняваме си задълженията спрямо всички в клуба и аз държа да съм честен спрямо тях. Да, можеше да намерим допълнителни средства след месец, два и да имаме пари и за тези баскетболисти, които ни напускат. Но, аз не мога да съм сигурен и нямам морално право да ги задържам сега, когато те имат предложения от други клубове.”

На въпрос дали Спартак ще продължи участието си във всички състезание от календара, Антов каза:„Продължаваме да се борим както в шампионата, така и в турнира за купата на страната и Балканската лига. Искам Спартак да играе, както досега, красив баскетбол и да пълни залата в Плевен. Продължаваме напред.”