Инициативата „Детско лято – усмихнат баскет” ще стартира в Борисовата градина в София в средата на юли. Идеята е на сдружението за обществено полезна дейност „Баскетболен клуб ЦСКА Червено знаме” и ще даде възможност на деца от 4 до 10 години да тренират баскетбол безплатно и под ръководството на инструктори. „Искаме проявата да стане традиционна и децата да имат възможност да играя баскетбол всяко лято за по три месеца. Децата, които имат желание да продължат да се занимават с баскетбол, ще имат възможност да продължат в нашата школа” сподели пред Гонг председателят на БК ЦСКА Червено знаме Васил Микулаш и добави:

„Министерството на физическото възпитание и спорта предостави баскетболната площадка до стадион „Българска армия” за инициативата. Тази година ще е месец и половина, като за начало, но в бъдеще ще е за трите летни месеци.”

Сред членовете и съмишлениците на сдружението са заместник министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, Александър Чакмаков, Артеник Арабаджиян, Димитър Пенев, Мария Гигова, Йорданка Христова, Стефан Хаджиниколов, Красимир Петров, Йордан Велков и Светла Петрова.