Баскетболистките на ЦСКА са с големи шансове да играят в женската Евролига следващия сезон. На заседание на комисията по състезанията към ФИБА бе предложено увеличаването на броя на участниците в най-силния женски клубен турнир да бъде увеличен от 18 на 24.

До края на май ще заседава Бордът на ФИБА-Европа, където се очаква това предложение да бъде прието.

„Нашите шансове да попаднем сред 6-е допълнителни тима, които ще влязат в Евролигата са големи”, сподели спортният директор на БК ЦСКА Росен Барчовски след разговор с изпълнителния директор на родната федерация Иван Ценов.

Барчовски сподели още, че е голяма вероятността Тифани Джонсън да остане при „червените ангели”, а Латаша Байерс да си замина за Щатите, където вече има ангажименти към отбора на Хюстън от женската НБА.

Джонсън е с изтекъл договор от 11-ти април насам, но няма подписан контракт с тим отвъд Океана, а преговорите с агента на Байерс сочат, че „Тот” по-скоро няма да остане до края на вътрешното ни първенство.

Сръбкинята Таня Чиров пък може да стане български гражданин скоро, тъй като всичките й документи за кандидатстване са готови и до дни ще бъдат внесени в ДАМС. До два месеца Чиров може да получи български паспорт.

Утре ще се разбере дали баскетболистът от мъжкия тим Тиери Зиг ще бъде опериран. Предстои му преглед при д-р Тони Георгиев заради хематома на бедрото. Ако състоянието на Зиг не се е подобрило и оперативната намеса е неизбежна, ЦСКА ще прибегне към връщане в състава на американеца с италиански паспорт Брад Трейна, който бе освободен от тима, но не е подписал с друг клуб до момента.