ЦСКА победи Сливен с 116:72 във втора среща от първия кръг на турнира за Купата на България. Така „червените” се класираха напред, след като спечелиха и гостуването си.

 

В следващата фаза тимът на Росен Барчовски ще се изправи срещу Ямбол, който спечели днешния си мач срещу Дунав 2007 с 98:83 и въпреки загубата със 79:87 в първия двубой също продължава напред.

 

ЦСКА реализира 116 точки без никакви проблеми срещу гостите от Сливен като демонстрира много добра игра в нападение. Тимът на Събин Маринов нямаше много шансове срещу по-елитния си съперник и освен всичко друго бе споходен от изключителна липса на късмет.

 

По време на срещата двама състезатели на Сливен излязоха за по пет лични нарушения, а един напусна контузен. Така в заключителните минути на срещата треньорът Маринов остана без нито един резервен играч на своята скамейка. Като цяло Сливен разполагаше с твърде малко възможности да се противопостави сериозно на мотивирания тим на ЦСКА.

 

„Червените” от своя страна можеха да използват повече от младите си баскетболисти в този двубой и да видят техните възможности и точно това направи наставникът Росен Барчовски. Той отдели по над 20 минути на талантите Димитър Маринчешки и Сергей Цветков, които играха наравно с титулярите.

 

Поредният си добър мач за „армейците” направи центърът Крум Дойчинов, завършил с дабъл-дабъл 17 точки 12 борби. След като проспа последните няколко шампионатни мача, този път добре се представи и американецът Джош Уошингтън завършил с 20 точки и 5 борби.  17 точки за червените реализира и гардът Людмил Хаджисотиров.

 

За гостите от Сливен най-резултатен бе Стоян Петков отбелязал 17 точки.

 

 

Ето и останалите резултати от днес:

Рилски спортист – Черноморец 111:58

Черно море Еврохолд – Видабаскет 145:73