На подкрепа от публиката в Ямбол за третия мач от полуфиналния плейоф срещу Левски се надява треньорът на баскетболния тим на Ямбол Иван Чолаков. Съставът му вече отстъпва с 0:2 победи срещу „сините”, а в третия двубой ще е домакин в зала „Диана”.

„Разлика 13-14 точки е преодолима, но като че ли трудно се ориентираме срещу агресията на Левски. Не можем да противодействаме на тази защита. Левски днес не вкара толкова много като в първия мач, но успеваемостта в стрелбата е повече за Левски. Имат Коул, Харпър – играчи, които могат лесно да надиграват и лесно да вкарват. Ние нямаме на този етап такива играчи и трябва да сме прекалено комбинативни, за да стане един кош. Не ни спореше отново стрелбата и от там идва и победата на Левски”, коментира Иван Чолаков след втората среща, загубена с 53:68 точки в София.

„Отборът на Левски ни победи в Ямбол предимно със силна игра на позиция 4 и реших да ползвам повече Стоян Петков. Мисля, че това е по-добрият ход. Който от тези за 3 играе по-добре, той ще стои на игрището”, каза още Чолаков и добави:

„Баскетболът в Ямбол го правим заради хората и се надявам те да ни подкрепят. Имаме нужда от помощ и вяра, че можем да сме победители. Ние ще играем за победа и оновна цел на тази победа е хората в Ямбол да получат удовлетворение.”