„Не смятам да убеждавам никой, че в Ямбол ще се получи най-големият баскетболен празник. Първо, това обясних, че не го правим с цел нашият тим да има някакво предимство като класиране”, сподели старши треньорът на баскетболния Ямбол Иван, който ще приеме в града си Финалния турнир за Купата на България при мъжете от 11-ти до 14-ти март. Решението бе взето на днешното заседание на Управителния съвет на федерацията.

„Ние го правим точно затова, че в момента има небивал интерес към баскетбола. На нашите мачове идват минимум 2200 човека. Точно заради тях нашият президент и кметът на град Ямбол много държаха да кандидатстваме и евентуално да спечелим домакинството. Точно заради тази обстановка и заради обществеността, която желае този форум да се проведе в град Ямбол. Що се отнася до това, с какво спечелихме, то офертите на Ямбол и на Левски бяха почти еднакви. Бонуси – това, което се изисква и по Наредба, да се види какви бонуси ще ползва и федерацията и мисля, че съумяхме да предоставим по-добри неща, от които федерацията да има полза и това надделя при избора”, коментира още Чолаков.

„Радвам се, че сме домакини и че цял Ямбол ще се радва. Що се отнася до спортно-техническите ни изяви, селектирахме един приятен отбор тази година. Финансите дават отражение на селекцията. Нашият тим представлява някаква стойност, с която и големите клубове като ЛукОйл и Левски трябва да се съобразяват. Надявам се, ако имаме шанс да се представим добре, пък ако може и да вземем медал, това ще е най-голямата награда за моите съграждани”, заяви наставникът Иван Чолаков, под чието ръководство Ямбол за последно стана шампион през 2002-а година.