Старши треньорът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков сподели, че тимът има желание да участва в Балканската лига, но за това „трябва да имаш състав от поне 12 равностойни баскетболисти и хубава зала”. Отборът на Ямбол завърши на шесто място в редовния сезон на първенството и спечели бронзовите медали на шампионата.

Според Чолаков центърът Николай Върбанов трябва да играе в отбор в чужбина. „Върбанов трябва да играе в чужбина за повече пари. В Ямбол заплатите не са големи, но поне за разлика от другите клубове, ги изплащаме редовно. Аз лично бих желал той да се реализира в чужбина и да получава повече пари”, коментира Иван Чолаков.

Треньорът добави, че все още не е обсъждано бъдещето на клуба. „Имаме идея да запазим отбора и евентуално да го надграждаме, а не да се изгражда нов отбор. До един месец ще имаме новини. Ще преговаряме с играчите за нови договори, но нека първо да се нарадваме на третото място. Това донесе огромна радост на нашия град, в който баскетболната игра е религия”, добави Иван Чолаков. Според него Мартин Дурчев има място в националния отбор на България, но само „ако си подобри физиката”.

„Справихме се със задачите през годината. Най-важен е крайният успех. Отборите в Лигата, с изключение на ЛукОйл Академик и Левски, имаха приблизително еднакви селекции. Успяхме да се възползваме от грешките на Рилски спортист в борбата за третото място. Този отбор, който повече искаше победата, я получи”, каза капитанът на тима Станислав Говедаров.