Националният ни тим по баскетбол за младежи до 20 години заминава за приятелски турнир в Македония, който е част от подготовката за Евро 2007. Старши треньорът Иван Чолаков коментира след надпреварата във френския град Роан, където останахме 3-ти в крайното класиране.

„От общо 12 части във Франция изиграхме достатъчно добре около 3 от тях. Мачовете бяха изключително полезни. Смятам, че като отборна игра сме достигнали до около 30% от това, което трябва да правим. В индивидуален план малко ни куца морално-волевата подготовка. Трябва да поработим върху това.”

Чолаков сподели още, че се надява след турнира в Кавадарци, където съперници на нашите ще бъдат домакините от Македония, Словения и Хърватия, българският тим да е готов на 80% за европейското.

„Не може един Чавдар Костов в един мач да вкара 34 точки, а в следващия след 25 минути борба с топката да отбележи 7. Предишното поколение имаше в отбора играчи като близнаците Иванов, Станислав Славейков, Асен Великов – те много искаха да станат първи и да убиват отборите, а сегашните са малко по-съгласни да играят пък каквото стане. Те сами трябва да разберат кой какво иска и дано на Европейското да покажем максимума от възможностите си”, каза наставникът на младежкия ни тим Иван Чолаков.