Драконовски мерки е предприел от понеделник старши треньорът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков заради слабото представяне в последните кръгове, съобщава официалният сайт на отбора.

Миналата събота ямболии допуснаха пета поредна загуба, този път с конфузната разлика от 20 точки в зала „Диана” от състава на Левски и наставникът е отстранил от тима за неопределено време капитана Станислав Говедаров и американеца Скот О'Галъхър, като формулировката е за неспазване на тактическите указания по време на мача със "сините". На традиционния брифинг в сряда Иван Чолаков оповести също, че целият отбор няма да получава заплати, докато не коригира играта си.

"Въпреки събирането с баскетболистите на откровен разговор предната седмица, където уж се разбрахме какво се иска от тях, в мача срещу Левски дори се представиха още по-лошо в сравнение с предните двубои", каза Иван Чолаков, като допълни, че по същество няма колектив, липсва сплав – нещо, което в ямболския мъжкия отбор не е имало от 15 години. По време на брифинга старши треньорът прецени като добри изявите единствено на тъмнокожия американски център Байрьн Сандърс и донякъде на Стойо Чолаков, всички други са далеч от нужното равнище.

„Не бе проблемът в това, че Левски игра силно в съботния сблъсък, а че Ямбол се представи изключително слабо”, отчете баскетболен треньор номер 1 на България за 2006 година.

„Игровият егоизъм, демонстриран от Скот О'Галахър и Станислав Говедаров, неспазването от тях на тактическата дисциплина се насажда и у другите баскетболисти”, анализира на пресконференцията още Иван Чолаков, като добави, че се вижда как почват и Павел Маринов, и Мартин Дурчев да "стискат" топката, а Кирило Скуматов се крие някъде по терена."Нямаме облик, нямаме лице, в момента просто сме десетина души, събрани да играят нещо", завърши в този остър стил наставникът на Ямбол.