„Всяка година започва с амбицията да сме по-добри от предишния сезон. Вярно, че миналата година вдигнахме летвата. Вярвам, че ще направим един по-силен отбор и целта ни е да играем по-добър баскетбол, за да радваме феновете”, отсече изпълнителният директор на баскетболния Рилски спортист Борислав Чилингиров пред Гонг.

„Треньорът разбира се остава. Новина обаче е, че Александър Тодоров избра за свой помощник 25-годишният Божидар Гьорев. Това е познато име в баскетболните среди, макар и в по-тесен кръг. Младо момче с амбицията да се учи от старши треньора”, сподели още един от босовете на шампиона в Балканската лига за 2009-та година.

„Имаме 4 нови попълнения. На първо място Симеон Найденов, който ще е може би най-известният баскетболист играл в Самоков. Мисля, че не се нуждае от представяне. Сред чуждестранните попълнения е и новият типичен център от Щатите. Висок е 210 сантиметра. Тази година е завършил университет. Интересното е, че е бивш национален състезател на САЩ в юношеските възрасти, дори е участвал на Световно първенство. Привличаме нови двама чужденци сърби – Сърджан Живкович и Перица Митич. Те са съответно на позиция 3 и позиция 1. Сърджан е 23-годишен, минал през школата на Партизан. Перица е на 24, също с опит в сръбската първа лига. Той ще е основният плеймейкър и ще замести Бранко Миркович. Вече е ясно, че Травис Питърсън остава. За 7-ма поредна година при нас ще играе капитанът ни Александър Груев. Богдан Боев също остава в състава. Започва подготовката на пълни обороти, за да сме готови да направим още нещо по-запомнящо се догодина”, коментира още Чилингиров за новите попълнения на Рилецо.

„Надяваме се нашият тим да е по-силен, но класирането ни разбира се зависи и от другите отбори. Ние не поставяме конкретни цели за класиране, както е било и досега. Ако другите отбори направят по-добра селекция, не можем да кажем от сега, че ще сме фаворити или лидери. Дори и защитата на Балканската титла не е задължителна, но основното е да играем по-добър баскетбол, а резултатите ще дойдат. При всички положения обаче смятам, че както и миналата година, ще е доста трудно на всички отбори срещу нас”, завърши Боби Чилингиров.