Четири нови държави имат шанс да включат свои представители в следващото издание на Балканската лига по баскетбол, според македонската преса.

Всъщност за големия интерес към регионалния турнир призна и спортният директор на Лигата Шай Щрикс при представянето на подробности за предстоящата Финална четворка на състезанието.

„Евентуалното включване на четири нови държави с по един отбор ще означава, че някои от настоящите членки на Лигата ще трябва да участват с по-малко представители”, коментира източник на вестник „Нова Македония”.

Медията спряга и конкретни имена на отбори, които могат да се доберат до участие в БИБЛ догодина: Израел (Апоел Холон), Гърция (Кавала), Черна гора (Морнар) и Турция (Дарюшафака).

„Все по-големият интерес за участие в Балканската лига може да намали броя на македонските представители в нея за следващия сезон”, анонсира македонският ежедневник, въпреки че Илия Мерджановски от местната федерация, който е и член на Борда на Балканската лига, категорично отрича подобно нещо и според него няма шанс Македония да не е с два участника и следващия сезон, тъй като държавите основатели на БИБЛ имали право на два представителя.

„Нова Македония” пише още, че на 25 март в Самоков, където ще се проведе Финалната четворка на Балканската баскетболна лига, ще се проведе заседание на Борда на състезанието.