Близо четири часа продължи Управителният съвет на Българската федерация по баскетбол, свикан да решава проблемите на Националната баскетболна лига и дисциплинарните прояви на треньори, отбори и ръководители.

В зала с необичайното, но пък крайно многозначително име "Идеи", в столичен хотел се събраха тези, от които зависи съдбата на родния баскетбол, като освен членовете на УС, на заседанието присъстваха и още представители на другите клубове. Специално за срещата дойде за първи път спонсорът на Балкан Ботевград Цветан Луканов, заедно с юридическо лице.

Само обсъждането на първата точка - Обсъждане на отчет на Главния мениджър на НБЛ за сезон 2013/2014г. и разглеждане на възможните варианти за развитието на НБЛ, присъстващите дискутираха, често и на висок тон, повече от два часа.

След точка две - Разглеждане на писмо до УС от арбитъра на НБЛ във връзка с дисциплинарните прояви по време на срещите от етап плейоф, гостуващите представители на клубовете напуснаха заседанието, и останаха само членовете на УС.

Оттам вече доста по-скоростно преминаха останалите две точки - Точка на Президента на БФБаскетбол и Разни.

Оказа се обаче, че точно и ясно решение не е взето по никакъв наболял въпрос, свързан с родния баскетбол и тепърва ще се мислят начинът на провеждане на следващия сезон в НБЛ, и формата на съществуване на Лигата.

УС прие отчета на генералния мениджър Иван Ценов за свършеното от НБЛ през годината. До една седмица всички клубове от НБЛ трябва да дадат своите предложения за бъдещето на лигата. След този срок Геоеги Глушков ще обобщи предложенията и ще свика събиране на президентите на клубовете до края на месец юни.

Освен това, УС възложи на арбитъра на НБЛ в тридневен срок да се произнесе по дисциплинарните прояви, извършени  по време на финалния плейоф на НБЛ мъже.

Решено бе да се даде срок до следващото заседание на управата всички постоянни комисии към БФБ да представят доклад за дейността си. Тогава ще бъдат определени датата и дневният ред за Общо събрание на БФ Баскетбол.