Баскетболистките на ЦСКА едва измъкнаха втора победа над Стара Загора със 70:66 точки в полуфиналната серия в шампионата при дамите, след като бяха губещи в резултата цели 36 минути.

Най-голямата преднина на гостенките достигна 13 точки в средата на третата част. ЦСКА започна колебливо още първата четвъртина на мача, която загуби с 18:20. През втората част играта им в защита остана също толкова неубедителна и разликата набъбна до 12 точки три минути преди почивката. Стрелбата на една от топреализаторките на „червените” Теодора Петрова куцаше сериозно, което се отрази и на актива на „ангелите”.

На полувремето домакините губеха с 33:39 точки. Ситуацията на терена не се промени особено през третата част, в която ЦСКА успя да отбележи едва 10 точки и последните 10 минути стартираха при резултат 43:53.

Обратът в двубоя започна едва четири минути преди края, благодарение на важна тройка на сръбкинята Таня Чиров и по-сигурна игра на Наталия Топалова под коша на съперника. Албена Бачкова правеше каквото може, за да организира играта на гостенките от Стара Загора, но трябваше временно да напусне паркета, за да й бъде оказана лекарска помощ.

Воденият от Георги Божков тим вече дишаше по-спокойно две минути преди сирената, когато дръпна с 4 точки, което не само бе за първи път в мача, но и най-голямата разлика в тяхна полза. В края Теодора Петрова бе точна на два пъти от наказателната линия и подпечата успеха на своите със 70:66 точки.

Най-добра за „червените” бе Наталия Топалова със 17 точки и 6 борби, 14 точки и 5 борби добави Таня Чиров, а баскетболистка №1 на България за 2006 година Теодора Петрова завърши с 13 точки и 9 борби след по-силно второ полувреме.

За Стара Загора най-полезна бе Румяна Николовска с 22 точки, а Добринка Мочева завърши с 12.

Наставникът на ЦСКА Георги Божков призна, че отборът му не показва своите възможности, но на този етап най-важна е победата.

От своя страна старши треньорът на Стара Загора Николай Боруков се ядосваше, че неговите състезателки са изпуснали успеха и заяви, че не е доволен от четири тънки съдийски отсъждания в края на мача. Боруков заяви, че неговите момичета не са издържали, но се надява серията да приключи в пет мача.

В другата полуфинална серия Лукойл Нефтохимик премаза Дунав Еконт със 100:73 точки и също вече има две победи аванс.