Черноморец записа нов силен мач у дома и победи шампиона Балкан в Бургас в последен мач от 17-ти кръг на НБЛ. „Акулите“ си осигуриха успеха след силно първо полувреме, в което вкараха 60 точки и поведоха с 20 точки на почивката. В крайна сметка Черноморец спечели с краен резултат 93:83, като си позволи отпускане едва в последните минути и допусна съперника да навакса 13 точки от пасива си.

Шестима от играчите на Васил Евтимов записаха по 10 и повече точки. Нов отличен мач изигра Мунис Туту, който записа 25 точки и 9 асистенции. С 18 се включи Макол Мойен, а 16 вкара Георги Боянов. По 10 точки вкараха Джордан Тъкър, Николай Титков и Симеон Лепичев, а единствен друг с точки бе Красимир Маринчевски.

За гостите Павлин Иванов вкара 16, 13 добави Мануел Суарез, а 12 – Николай Грозев (8 борби). Капитанът Димитър Димитров завърши с 6 точки, 10 борби и 4 асистенции. Всички 10 играчи в групата на ботевградчани се разписаха в мача.

В следващия си мач Балкан, който е с баланс 11-4, приема Ямбол. Черноморец, който е с актив 7-9, ще посрещне ЦСКА в следващия си мач.