Черноморец Бургас записа четвърта победа от началото на първенството в националната баскетболна лига, след като подчини значително по-силния Рилски спортист Самоков със 105:94 точки.

За втори път бургазлии преминаха стратегическата граница от 100 точки пред своя публика.

Двубоят премина равностойно до почивката, като гостите се оттеглиха с аванс от 1 точка 53:52 след точна стрелба на Джоунс и капитана Александър Груев. Домакините направиха обрат в третия период, в който позволиха на Рилецо да отбележи едва 12 точки.

Лидерът в отбора, Пламен Алексиев, реализира 23 точки, от които 5 тройки и направи 14 асистенции. Много силно играха Мартин Дурчев и Асен Саралийски през второто полувреме, като за убедителния успех своя принос дадоха Атанас Пенев и Мортън.

"Изключително съм доволен от победата, която ще ни даде повече самочувствие. Тази вечер нещата се получиха, особено в нападение, но трябва да отбележа и за силната ни игра в защита", коментира щастливият наставник на бургазлии Дечо Коешинов.

В състава на Рилски спортист Александър Груев бе най-резултатен с 25 точки, 20 добави Ламонт Джоунс, но другите му двама сънародници Бърджис и Питърсън бяха доста апатични, като вкараха общо едва 19 точки.

Черноморец - Алексиев 23, Дурчев 17, Тенев 16, Мортън 17, Браун 9 (Василев 0, Хорозов 7, Бинев 3, Саралийски 13)

Рилски спортист - Джоунс 20, Груев 25, Бърджис 12, Питърсън 7, Боев 5 (Найденов 19, Давидов 5, Угриноски 1, Киров 0)