След 11 часа път Черно море пристигна в Медиаш, където утре от 17.00 часа българско време излиза срещу местния Газ Метан във втори мач от Балканската лига за сезон 2009/10. Баскетболистите на Даниел Димитров пътуваха с автобус до Румъния и в момента провеждат вечерната си тренировка преди утрешния сблъсък с един от двата тима от северната ни съседка в тазгодишното издание на турнира. Утре сутринта в 10.00 часа Черно море ще направи още една тонизираща тренировка преди следобедния двубой с Газ Метан, пише bulgarianbasket.com.

Румънците се намират в топ форма и след 8 кръга в шампионата на страната имат актив от 7 победи и само 1 загуба. В събота те надиграха отбора на Питещи в дербито на дивизия А с категоричното 65:46.

Отличи се триото американци в състава на домакините, а това са и тези, които ще създават най-много главоболия на българския отбор по време на утрешния мач. Джарет Хауъл отбеляза 16 точки, Дерик Фелпс добави 15 точки и 5 борби, а Девън Мичел записа дабъл дабъл – 11 точки и 10 овладени топки.

Газ Метан по подобие на Черно море стартира успешно в първия си мач от Балканската лига. Те победиха като домакини Ловчен със 75:56. Припомняме, че „моряците” надиграха сръбския Металац във Варна с 85:73 и ще търсят дублиране на успеха утре следобед в Румъния.

С изключение на трудното пътуване до румънското градче, старши треньорът Даниел Димитров няма никакви други проблеми. Всички в състава на Черно море са здрави и са готови за срещата. Към тима се присъедини и Симеон Ценов, който пропусна последния мач от НБЛ срещу Черноморец Бургас поради лични причини.