Спартак Плевен загуби като домакин от Евроинс-Черно море Варна в среща от елитното баскетболно първенство за мъже с резултат 81:86 /18:10, 16:26, 20:24, 27:26/.

Спартак разочарова феновете си, след като допусна да бъде победен в собствената зала "Балканстрой" по убедителен начин от черноморци.

Плевенчани реално бяха мобилизирани само в първите десет минути на срещата, когато взеха преднина - 18:10. След това обаче, поради слаба защита под своя кош те допусната инициативата да вземат гостите.

Варненци показаха по-разнообразна и балансирана игра в нападение. На терена техните състезатели бяха по-равностойни и по отношение на реализаторските си качества.

От домакините само капитанът Хрисимир Димитров, особено в последната четвърт, показа силна воля за победа и желание да изведе отбора си напред.

Такъв шанс се отдаде на домакините, когато 40 секунди преди края резултатът бе почти изравнен - 81:84.

За съжаление Хрисимир Димитров имаше малшанс в последните секунди и не успя, както много пъти е успявал, с личната си борба и амбиция, да изведе отбора си до добър краен изход на срещата.

За Спартак Хрисимир Димитров отбеляза 27 точки, а Саша Топчов завърши с 14, От отбора на Черно море Сантос се отличи с 22 точки, а Макинтош отбеляза 17.