Отборът на Евроинс Черно море ознаменува силната си игра на турнира за Купата на България по баскетбол с бронзовите медали. Варненци спечелиха третото място във Финалната осмица, след като надиграха, макар и трудно състава на Ямбол със 74:70 точки. Съперниците изиграха интересен и оспорван сблъсък за бронза, като за Черно море това е седми медал в последните 12 години. На фона на сериозното безпаричие и финансова криза при „моряците” тези бронзови медали са с оттенъка на златни. Пак варненци сътвориха голямата изненада на турнира, отстранявайки домакина Рилски спортист. Ямбол пък също можеше да се поздрави с третото място, след като изпусна своя шанс в края на двубоя.

Двубоят започна с превъзходство за Евроинс Черно море, като варненци започнаха по-уверено и дръпнаха с 11 точки през първата четвърт, която завърши при резултат 23:17 в тяхна полза. Основен коз в този момент за състава воден от треньора Любо Минчев бе Георги Давидов. Баскетболистите на Ямбол обаче постепенно се съвзеха и се възползваха от пропуските на Черно море, за да поведат с 2 точки 2 минути преди почивката. Американецът Джон Офоегбу се разигра за състава на Иван Чолаков, Матин Дурчев също напомни за себе си за 33:30 точки за Ямбол след първото полувреме. Варненци пък останаха с едва 7 точки през вторите 10 минути, срещу 16 за съперника.

Второто полувреме стартира с кош на Офоегбу за Ямбол, но с резултатни нападения на Давидов, Сашо Янев и Тихомир Желев Черно море успя за изравни в средата на третата четвърти при 41:41, а постепенно и да дръпне със 7 точки след 30 минути игра- 53:46. В последната част при резултат 57:52 за Черно море реферите отсъдиха четвърти, а после и технически фаул на центъра Джон Офоегбу, който трябваше да излезе от игра. Желев Вкара два пъти от наказателната линия, Янев реализира нов кош за 9 точки преднина на отбора от Варна, но Станислав Говедаров и Майкъл Джеферсън бяха точни от тройката. Ямбол намали на 3 точки пасива си, а след грешка в защита на варненци и бърза атака завършена от Стойо Чолаков само до 1 точка- 60:61 4 минути преди края.

Ямболии пак имаха възможност за атака, но Говедаров пропусна да даде преднина на своя тим. В заключителните минути реферите дадоха второ пресилено техническо нарушение, този път на Милчо Борисов от Евроинс Черно море, а Мартин Дурчев вакра само един от двата наказателни удара за равенството 61:61 3 минути и половина преди финала. Последва серия от пропуски и за двата състава, като плеймейкърът Джеферсън бе точен за Ямбол от фаула за 63:61.

Александър Янев обаче реализира при нападението на Черно море, вкара и един наказателен удар, за да върне отново аванса за варненци. Тройка на Симеон Илиев даде 6 точки преднина за Черно море при 69:63, по-малко от 2 минути преди сирената. Това пречупи Ямбол и до края мачът бе решен в полза на Черно море.

Георги Давидов бе най-резултатен за победителите със 17 точки и 6 борби, а Александър Янев завърши с 14 точки и 12 борби. За Ямбол с 20 точки и 5 борби се отчете Станислав Говедаров.