БК Черно море Тича ще извади от употреба №5 и №8 в чест на легендите на на тима Христо Борисов и Спас Натов. Церемонията ще се състои на 8 октомври преди началото на мача на „моряците“ срещу Левски 2014. В своята кариера Христо Борисов-Адмирала има 650 мача за Черно море и 101 за националния отбор на България. В

последствие, като част от треньорския щаб на Черно море, печели две титли и три купи на страната. Борисов си отиде от този свят на 12 октомври 2005 година, а на негово име вече е именувана залата в която клуба провежда своите срещи. През 1995 г. в състава на Черно море се присъединява Спас Натов.

До края на своята състезателна кариера Капитана, както е наричан от феновете, играе само за варненския клуб и с него печели 2 титли и три купи на България. Безспорно една от най-обичаните фигури в българския баскетбол, който е допринесъл много за развитието на играта с оранжевата топка.

Решението на ръководството на клуба е в знак на признателност към двамата за сериозните постижения в състезателната им кариера за Черно море.