Баскетболният Черно море Тича остава без своя основен спонсор. Ръководството обяви напресконференция, че собственикът на “Интерком груп” Павлин Николов оттегля финансовата си подкрепя за клуба.

“Преди 3 години г-н Николов спаси клуба от фалит. През тези три години играхме два пъти плейофи, като единият път стигнахме до полуфинал, а през последния сезон останахме последни. Благодарим му много за подкрепата, тъй като ако не беше се появил през 2016 година, на практика клубът нямаше да го има днес. Сега сме длъжни да намерим нов спомоществовател. Имаме обещание от кмета Иван Портних, че може да ни помогне в това начинание. Оптимисти сме, че ще намерим. Това обаче трябва да стане най-късно до август, за да може да се планира всичко около новото първенство. Нямаме задължения”, разкри председателят на Управителния съвет на варненци д-р Георги Ганчев, цитиран от arenavarna.com.

“Ние сме клуб, който е донесъл много радост, а от школата ни са излезли изключително голям брой играчи за мъжкия баскетбол у нас. Трябва да продължим да съществуваме, а не да живуркаме. Свикнали сме да се борим винаги за медали. Естествено, искаме да се дава шанс да се развива школата, а не да се вземат например петима чужденци. Минималният бюджет, който е нужен, е 200 000 – 250 000 лева, за да можем да участваме в първенството. В школата нещата са малко по-розови. Но там пък разходите, които имаме, са големи, заради отдалечността ни от останалите отбори. Само ние имаме финали във всички възрасти. Това качва много разходите. Там са нужни около 120 000 – 150 000 лева на година. Дори децата, които играят в старша възраст, да ги пуснем при мъжете без големи заплати, пак е нужен бюджет. За съжаление във Варна почти не остана спорт”, коментира още Ганчев.

Шефът на школата на клуба Спас Натов припомни, че през тази година се навършват 20 години от последната титла на Черно море и се надява този юбилей да бъде посрещнат с привличане на нов спонсор.