БК „Евроинс-Черно море” - това е новото име на вече бившия „Черно море Еврохолд”. Това разкри на пресконференция заместник-председателят на клуба Симеон Варчев.

На пресконференцията присъстваха още новият треньор Даниел Димитров и изпълнителният директор Борислав Ташев. След 7-годишно отсъствие от европейската сцена „Евроинс” Черно море ще се изявява в новоучредената Балканска лига. Вече се работи по селекцията, като са поканени на проби двама американци –плеймейкър и център и трима македонци-център, плеймейкър и шутинг гард. Има вариант на проби да пристигне и сръбски състезател.

Преговаря се и за привличането на състезатели от родното ни първенство. Вече е уреден Николай Балев, преговаря се със Златин Георгиев от Левски и Иван Николов от Дунав. Няма повече да се разчита на чужденците, които се подвизаваха в тима през миналия сезон: Галоуей, Шелдън и Витас. 7 от юношите на клуба ще бъдат викани в мъжкия тим. Селекцията в Евроинс Черно море трябва да приключи до 15 юли. На 4-и август стартира подготовката на тима за новия сезон.

Все още не ясно кой ще е помощникът на Даниел Димитров в Евроинс- Черно море. Наставникът разкри, че е отправил предложение към Спас Натов, но последният му е отказал. При всички положения Натов обаче ще остане в клуба и най-вероятно ще води юношите.