Евроинс Черно море записа трета победа в Националната баскетболна лига, след като спечели срещу Рилски спортист с 85:67 точки. Домакините започнаха по-добре двубоя и на бързо поведоха с 6:2. В средата на частта обаче след много грешки на играчи на Черно море и отлична защита на Рилски спортист, гостите успяха да обърнат резултата. В самия край на четвъртината варненци вкараха 6 безответни точки и водеха с 23:17 преди втората част. През втората част отново домакините имаха предимство и за 4 минути успяха да увеличат аванса си. Играчите на Черно море поддържаха 10 точки преднина, но с тройка в последната секунда на частта, резултатът бе намален на 7 точки до 42:35. Отлични прояви до почивката за домакините имаше Кори Макинтош, отбелязал 17 точки за 20 минути.

С 6 безответни точки за Рилски спортист в началото на третата част гостите набързо намалиха пасива си на 3 точки - 44:41. След добра игра под коша и отлична стрелба в края на частта, играчите на Черно море успяха да поведат с 10 точки аванс - 59:49. През последната част домакините тотално надиграха Рилски спортист и постепенно увеличаваха преднината си, като тя достигна 20 точки - при 79:59. След този резултат до края на мача играчите на Евроинс Черно море поддържаха аванс и заслужено спечелиха двубоя. В последните 45 секунди от срещата треньорът на домакините пусна в игра юношите на отбора.

Кори Макинтош бе най-резултатен за Черно море с 30 точки, към които добави 11 борби и седем асистенции. Младият Александър Янев добави 19 точки за варненци.

Травис Питърсън завърши с 19 точки за Рилецо, но гостите играха с ужасно къса пейка – едва седем души се включиха в мача, като при това Асен Саралийски записа едва две минути на паркета.