Президентът на Черно море Асен Христов обяви, че отборът му ще подаде контестация срещу съдиите на днешния двубой с Левски от Националната баскетболна лига. "Сините" спечелиха след продължение с 84:82, но варненци протестираха бурно срещу някои отсъждания на реферите. Христов заяви пред медиите, че клубът ще подаде официална жалба, но в крайна сметка се оказа, че е изпуснал срока за това. Контестации се приемат веднага след края на мача, което не бе сторено от страна на Черно море.

Асен Христов бе изключително невъздържан, както по време на мача с Левски, така и след неговия край. Секунди след последната сирена и победата на Левски, Асен Христов изнесе тирада пред медиите, в която обяви реферите за абсолютно некомпетентни и публични обвини родните арбитри, че свирят в полза на Константин Папазов (треньор на Левски) и ЛукОйл Академик.

Христов влезе в открита полемика с колегата от БНТ Камен Алипиев и двамата размениха сериозни обвинения пред камерите.

Асен Христов нахлу на терена по време на последната част на срещата и заплаши, че ще извади отбора в знак на протест. Той обаче, не бе санкциониран по никакъв начин и след време бе укротен от шефа на НБЛ Стефан Станев.

По непотвърдена информация Черно море настоява за служебна победа в мача, заради лека техническа неизправност на едно от малките табла измерващи секундите за атака.