Нов американец ще се присъедини към отбора на Евроинс Черно море във вторник. 206-сантиметровият Гари Уеър е на 26 години и е възпитаник на университета „Пърдю” . Той вече има подписан договор с „моряците” до края на сезона. Уеър е играл в Кипър и Холандия, а през миналата година е носил екипа на унгарския Дебрецен, където има средно по 16.7 точки и 7.7 борби на мач.

Спортно-техническият щаб на Черно море реши да освободи латвиеца Павелс Веселовс, но привлича още един висок състезател, освен Гари Уеър. Това е босненският център Игор Бакович. Той е 211 сантиметра и е на 24 години, а в кариерата си е играл за канадския колеж Риерсън, гръцкия Аполон Патра и за няколко месеца в немския Вонбау Есен.

Черно море искаше да върне в състава бразилеца Атила Сантош, но след като не успя да се стигне до договорка, прибягна до търсенето на нови попълнения в подкошието. Другото ново име в състава на варненци – Димитър Мираковски вече тренира със съотборниците си.

Ръководството на Черно море се надява да уреди документите на Мираковски и Уеър навреме за първия мач за 2010 година – гостуването на Черноморец на 9 януари.