Черно море стана първият български тим, напуснал борбата в Балканската лига по баскетбол. Варненци отстъпиха на реванша с Работнички Скопие с цели 20 точки разлика – 61:81 като гост. В първия мач миналата седмица „моряците” взеха солидна преднина от 16 точки, която тази вечер можеше да ги направи първият тим, класирал се за Финалната четворка на новосъздадения турнир.

Работнички очаквано имаше инициативата през целия мач, но най-често преднината на македонците се въртеше между 7 и 10 точки. През втората част домакините натиснаха сериозно и не позволиха на Черно море да разиграва по никакъв начин. За десет минути варненци реализираха само пет точки, и разликата на почивката бе цели 13 точки. Паузата обаче се оказа по-ползотворна за българския отбор, който излезе мотивиран за обрат в третата четвърт. Момчетата на Предраг Бадняревич изиграха добри минути след почивката, но изоставането им продължаваше да варира около опасните 10 точки.

Заключителната четвърт бе най-интересната и предложи куп емоции на скопските фенове. В началото на частта всичко изглеждаше загубено за Работнички, когато Черно море стопи изоставането си в мача до пет точки. Последвалото обаче ще преследва варненци като кошмар дълго време, тъй като изведнъж дойде срив в играта им и те не успяха да отбележат кош в последните няколко минути от двубоя. Само в тази част македонците реализираха 11 точки повече от своя съперник, и фактът, че продължиха да се борят до последно, ги направи крайни победители. Един от топ реализаторите на Черно море Брайс Шелдън пропусна при 16 точки в пасив за тима от Варна, а след това последва и нова грешка на варненци, което на практика се оказа достатъчно, за да донесе нужната преднина за Работнички. Последните точки за Черно море паднаха близо три минути преди края, а оттам до финала домакините реализираха цели 13 точки.

Макар да не отстъпваше сериозно в останалите показатели, стрелбата от средно разстояние се оказа фатална за Черно море. Варненци успяха в едва 40.5% от опитите си, докато Работнички бе изключително стабилен със 70.9%. Петима играчи от Скопие записаха двуцифрен точков актив, като Огнен Стояновски бе най-резултатен с 14 точки, колкото имаше и Владимир Филипович. По 16 точки за Черно море вкараха Брайс Шейлдън и Кори МакИнтош, а Куцопулос добави 15.

Утре и другите два български отбора, достигнали четвъртфинал в Балканската лига, ще играят своите реванши. От 18 часа в Самоков Рилски спортист приема Раднички с 10 точки аванс. От 20 часа в Кавадаци пък е мачът на Левски с местния Фени Индустри, като „сините” имат преднина от 16 точки.