Баскетолният Черно море порт Варна стартира с подготовката днес. Ръководството на клуба проведе 15 минутен разговор със състезателите, след което те заложиха в първото занимание на двустранна футболна игра. До 15 септември Черно море порт Варна ще залага на отборната и физическа подготовка. След това се предвижда тимът да изиграе поне 10 контролни срещи. Пред варненци предстоят три проверки в Белград, като два от съперниците там са ясни - Цървена звезда и ФМП Железник. Датите още не са уточнени.

Варненският отбор е в контакти и с тима от румънския град Плоещ за провеждане на контролни срещи там. Денислав Коцев е категоричен, че Черно море порт Варна ще търси силни отбори за съперници в контролите.

Три са новите попълнения във варненския тим до този момент.

Новите състезатели в отбора са сръбският плеймейкър Александър Влахович. Той е израснал в школата на сръбския гранд Партизан. Играчът е препоръчан на варненския клуб от сръбски специалист.

"Гледах негови мачове, той е страшно отборен играч, където е играл винаги е бил лидер, много добър е като човек и смятам, че ще се впише в отбора", коментира пред Gong.bg наставникът Денислав Коцев.

Александър Йевджич остава в тима след тежката контузия, която получи миналия сезон по време на турнира за Купата на България.

"Йевджич е многофункционален играч, опитен и разумен", заяви треньорът на варненци.

Станислав Славейков и новите му съотборници

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

Станислав Славейков от Ямбол е третото ново попълнение в редиците на варненския тим. "Миналата година той се представи много добре и смятаме, че ще ни помогне на позиция 3 и 4", смята Денислав Коцев.

Както вече съобщихме с отбора подготовка започват и юношите Ангел Пейчинов и Венелин Христов. Лъчезар Радев най-вероятно през новия сезон ще играе за Икономическия университет във Варна.