Черно море Порт Варна най-вероятно ще се раздели с гръцкия си център Йоргос Галиотос. До този извод може да се достигне от интервюто, което даде за Дарик заместник председателят на варненския клуб Симеон Варчев. Галиотос не задоволява с играта си от началото на сезона. Запитан дали гъркът е възстановен от травмата от последния мач с Лукойл Академик Симеон Варчев отвърна така:

„Галиотос започва все повече да ме дразни, защото не влага достатъчно усилия в тренировъчния процес. Не може при първата лека болежка един спортист да престава да тренира и да търси само медицински консултации и подкрепа. Лошото е, че и състезателите нещо взеха да но харесват много като поведение. Там се очертава един проблем”. На въпроса възможна ли е раздяла с центъра Варчев отвърна:

„Обадил съм се на неговия агент, поканил съм го да дойде в Плевен на срещата и да се разбират. Ако ще спазва нашите правила,спазва, ако не, да си ввзема шапката и да си отива в Гърция”. Дарик разбра, че в Черно море имат резервни варианти за нов център, ако действително се стигне до раздяла с гърка.

Варчев коментира и представянето на Черно море Порт Варна срещу Лукойл Академик, като ясно изрази недоволството си от играта на варненци. Според него с изключение на първите 12-14 минути отборът не е вложил необходимото усилие. „Трябва да играем с повече духовна енергия и характер”, каза той.

Не пропуснахме да попитаме Варчев и за очакванията му за предстоящото гостуване на Черно море Порт Варна срещу Спартак.

„Много важна е срещата с Плевен. Ще бъде показател готови ли са нашите състезатели и имаме ли отбор, който да побеждава и на чужд терен”. Той определи противниковия отбор  като нелесен съперник, разполагащ със състезатели, които от дълги години играят заедно, познават се добре и имат опит и стил.

В края на разговора ни на въпроса дали Черно море може да кандидатства за домакин на финалите на Купа България Варчев отвърна: „Не е решено, не сме го решили, но тази година, която идва Черно море като сдружение навършва 100 години. Би било хубаво под егидата 100 години Черно море да се проведе тази проява във Варна”. За последно морската столица бе домакин на купата преди 15 години.

Чуйте цялото интервю със Симеон Варчев в приложения звуков файл: