Черно море спечели страхотен мач срещу Балкан, с 81:75, и за пореден път ще играе на полуфинал за Купата на България.

В дербито от четвъртфиналите, "моряците" изиграха отлично второ полувреме, и с много агресия и твърда защита, решиха нещата в своя полза в рамките на 15-тина минути.

Балкан и Черно море очаквано направиха най-интересния и най-качествения мач от четвъртфиналите.

Двата отбора така и не успяха да се разделят в резултата преди почивката, като най-голямата разлика бе пет точки, като и двата достигнаха до нея в отделни моменти.

Балкан водеше с две на полувремето, резултат, който обаче не определяше нищо в мача. След паузата, играта вървеше кош за кош, чак до 28-та минута.

Черно море започна да играе изключително агресивно в средата на третата част, а се възползва и максимално от всички пропуски в отбраната на Балкан. Обичайното супероръжие на ботевградчани - стрелбата от тройката - тотално ги предаде, докато Милян Пупович и Станимир Маринов се разиграха за Черно море.

Именно Пупович даде най-голямата преднина за "моряците" от началото на мача, в края на третата част - 53:47. След като през първото полувреме имаше само две точки, Станимир Маринов отбеляза 10-та си за второто за старт на последната четвърт.

Пет минути преди края Черно море дръпна и с девет точки, и крачеше много убедително към победата.

И пак с кош на Маринов, Черно море влезе в последната минута от двубоя със 7 точки преднина, която просто нямаше как да изпусне. Мартин Маринов остави своите в мача с открадната топка и тройка, но 22 секунди преди сирената, пак варненци имаха преднина от шест точки.

Черно море не трепна и от фаула в последните секунди, а тройката на Павел Маринов четири секунди преди финала не стигна за нищо повече от крайното 75:81.

Станимир Маринов наниза 21 точки, 19 от тях през второто полувреме, за победата на Черно море, а Пупович вкара 14. Станислав Славейков и Лени Даниъл се отчетоха с дабъл-дабъл, за да класират "моряците" на полуфинал.

Павел Маринов приключи с 25 точки и 11 борби за Балкан, а Ненад Шулович 15 плюс 11 борби. Пейката на ботевградчани обаче записа едва девет точки, срещу 30 за противниковите смени.

На полуфинал Черно море чака победителя измежду Рилски спортист и Спартак Плевен.