Баскетболният тим на Черно море победи Дунав 2007 с 85:77 в контролна среща, играна в Русе. Домакините бяха без сръбските си играчи Нинослав Тмушич и Ивица Вукотич, които са в родината си, за да извадят нужните документи за пребиваване в България.

Най-добре за Черно море се представиха Левен Белберов и Симеон Ценов, които показаха отличен мерник от средно и далечно разстояние. Ценов игра за пръв път срещу бившите си съотборници. За домакините най-резултатен бе капитанът на отбора Павел Нойков с 26 точки.

„Проверката бе много полезна за двата отбора,” заяви за BulgarianBasket.com старши треньорът на Черно море Спас Натов. „Бих искал да изиграем една контрола с Дунав, но с техните чужденци в състава. Относно Маркович мисля, че се представи на добро ниво. Стара се доста. Утре до обяд имаме среща със Симеон Варчев и ще решим дали той ще остава в отбора.”

От друга страна Румен Шопов бе удовлетворен от играта на отбора въпреки загубата.„Дадох възможност да се изявят баскетболисти, които по принцип играят по-малко,” каза Шопов. „Добре се представиха, въпреки че не ни вървеше стрелбата от разстояние. Все пак през по-голяма част от мача играхме като равен с Черно Море, и то без две от нашите основни попълнения. Надявам се Тмушич и Вукотич да се върнат колкото се може по-скоро.”