Отборът на Евроинс Черно море е отправил оферта към националния гард Юлиан Радионов, съобщи bulgarianbasket.com. 29-годишният плеймейкър игра за последно в Левски, но не е подновил договора си и в момента е свободен агент. Преди седем години Радионов отново носеше екипа на варненския тим, след което в продължение на четири години игра в Лукойл Академик и три години в Левски.

Радионов е шампион на Южната лига на ФИБА Европа с Лукойл Академик през 2002, както и първенец на страната три пъти с екипа на „студентите”. Неизменен участник в националния тим на България. Два пъти участник в HDI All Star мачовете през 2006 и 2008 години.

През миналата година Радионов изигра 38 мача за Левски и завърши със средно по 6.9 точки, 1.6 борби и 2.1 асистенции в тях, но така и не постигна успехи с отбора.

Евроинс Черно море очаква отговора на гарда, а положителен или отрицателен той ще бъде даден до началото на шампионата следващата събота, когато „моряците” приемат ЦСКА в първия мач от Националната Баскетболна Лига.