Нова треньорска рокада вече е факт в баскетболния Евроинс Черно море. Сърбинът Предраг Бадняревич напуска отбора. Ръководството на варненци взе решение да освободи наставника, след провала на турнира за Купата на България. До края на сезона тимът ще бъде воден от Даниел Димитров и заместник-председателя на клуба Симеон Варчев, който ще му помага. Димитров вече бе старши треньор на състава, преди босовете да доведат сърбина Бадняревич, а след това му стана помощник.

Шефовете на отбора предприемат този драстичен ход, след направения анализ на представянето на Евроинс Черно море в Балканската баскетболна лига и надпреварата за Купата на страната. Варненци отпаднаха на четвъртфиналите на БИБЛ от Работнички Скопие, след като имаха 16 точки преднина в първия мач като домакини, но после загубиха с 20 на реванша в Македония. Малко по-късно воденият от Предраг Бадняревич състав отпадна на старта на Финалната осмица в Плевен след поражение с 69:85 от местния Спартак.

„Ръководството поставя оценка Слаб за представянето на тима до момента”, коментира заместник-председателят на баскетболния Черно море Симеон Варчев. Той определи Бадняревич като „интересен треньор, но с особен характер”. Като пример за треньорските разбирания на сърбина бе даден фактът, че отношението на специалиста към играчите било като към роботи и забраната от негова страна, баскетболистите да стрелят към коша до 15-тата секунда от времето за атака. Босът на варненци разкри друг впечатляващ момент от подготовката на състезателите, които след като са пропътували 600 километра до Скопие за гостуването на Работнички, Предраг Бадняревич завел на тренировка от 21 до 23.30 часа!

Самите баскетболисти на Евроинс Черно море също няма да се разминат без последствия след „недостойното” си представяне. Играчите ще се простят с 50% от заплатите си за март, но имат шанс все пак да си ги получат по-късно, ако изпълнят целите на клуба в Националната баскетболна лига.

Ръководството на варненци ще е напълно коректно с треньора Предраг Бадняревич и ще му изплати всички суми по договора, въпреки уволнението му.

Симеон Варчев пък прогнозира, че отборите на ЛукОйл Академик, Левски и Черно море ще си разпределят медалите във вътрешния ни шампионат.